Шлях меду BEEHIVE Standard від пасічника до споживача

Первинний відбір проб відбувається до надходження партії на переробку. Кваліфікований заготівельник відбирає зразки в пасічника і доставляє їх на завод. До роботи приймаються проби в чистій, герметично закритій тарі. Важливо дотримання умов транспортування. Продукт не має перегріватися чи піддаватися впливу зовнішньої середи. Після лабораторного заключення партія поступає на завод, де головний технолог відбирає проби з кожної тарної одиниці. Мед знову направляється до лаборантів й проходить контроль по всім параметрам. Заключний аналіз готового продукту проводиться в лабораторії, що знаходиться в Німеччині.

На що впливають результати аналізів

Аналіз сировини й готової продукції дозволяє спеціалістам отримати додаткову інформацію про фізико-хімічні властивості продукту.

Визначаються важливі параметри, що стосуються подальшої переробки й ринкової вартості продукту:
  • Лабораторія дає прогноз строків кристалізації меду, швидкість якої залежить від співвідношення фруктози та глюкози
  • Дослідження точно визначають склад сировини, що важливо при виробництві партій монофлорного продукту
  • На основі заключення лабораторії технологи сортують мед і складають купажі для гомогенізації та розливу

Як ми досліджуємо мед

Ми приділяємо особливу увагу якості фірмової продукції BEEHIVE контролюючи всі ключові параметри, що підтверджують безпеку продукту та його відповідність стандартам.

Багаторівневі дослідження включають:
  • Фізико-технічний аналіз
  • Виявлення антибіотиків та їхніх залишків
  • Наявність гідроксометилфурфуролу
  • Визначення вологокислотності
  • Діастазне число

На базі отриманих даних видається заключення на кожну пробу.

Строк проводження досліджень – 7 днів.

ТОсоблива увага приділяється аналізу сировини на вміст антибіотиків. Наявність антибактеріальних речовин, що входять в склад медикаментів для бджіл, недопустиме. В разі виявлення, сировину визнають некондиційною і бракують, завдяки чому потрапляння антибіотиків в готовий продукт виключено.